Barreleyes

Een sprookjesachtige performance waarin de dansers lichtjes met zich mee dragen en door de ruimte lijken te zweven als diepzeevissen.

  • informatie
  • foto & video

Artistiek uitgangspunt

Wearable Technology (een combinatie van kleding en technologie) leent zich uitstekend voor kostuums in dans en theater. Kostuumontwerpster Evelyn Lebis heeft voor haar afstuderen een sprookjesachtige collectie jurken gemaakt waarin lichtjes zijn verweven. In dit 'lightdance' project is er een film en een live performance gemaakt rondom deze kostuums. De naam Barreleyes verwijst naar een diepzeevis met een doorzichtige kop. De dansers lijken in het donker namelijk op lichtgevende vissen die in het water zweven. Niet het lichaam van de danser, maar de beweging van het licht staat centraal in de choreografie.

Het lichtspel is vastgelegd op video ter ondersteuning van Evelyn's Graduation Show in Zweden. De live performance is te zien geweest in Schiedam, en toonde de bezoekers een speelse choreografie.

Voorstelling

10 april 2011, 20.30, Ruimte in Beweging, Schiedam

Dansers en begeleiding

Dansers: Anita le Mair, Sophie Meklons, Anneroos Rijsdijk, Marieke Wit, Asako Takahashi, Jan Misker, Ingrid Hartgers, Piem Wirtz, Diana Sosnowskaja

Choreografie: Janne Eraker.

Kostuums: Evelyn Lebis

Met dank aan

Martijn Magré (film), Kashiwa Daisuke (sound)