Borax

Stress zit in de maatschappij, in globalisering, in massacultuur. Stress zit in teveel mogelijkheden. Stress zit in de producten waarmee we al die mogelijkheden creëren

We ontwikkelen en creëren stress.

  • informatie
  • foto & video

Artistiek uitgangspunt

Als ontwerpende studenten in deze tijd vol keuzes en mogelijkheden worden de dansers van Dattah dagelijks geconfronteerd met stress. Tegelijkertijd dragen ze bij aan de vormgeving van de wereld om hen heen en zijn zo mede verantwoordelijk voor de mate van stress die andere mensen ervaren.

Dattah stelt zichzelf de vraag wat voor directe uitwerking stress heeft op het menselijke lichaam. Wat voor vormen neemt dat aan en hoe zien de bewegingen eruit?

Dit resulteert in een tweedelige voorstelling: een choreografie en een improvisatie spel, waarbij het publiek de dansers kan manipuleren door het geven van opdrachten.

Voorstellingen

1 december 2002: improvisatie, Theater de Veste Verwacht de amateur, Delft
2 februari 2003: Borax, Theater Zuidplein open podium, Rotterdam
17 februari 2003: Borax, Theater de Veste, Delft
20 februari 2003: Borax, Rotterdamse Dansacademie, Rotterdam
1 maart 2003: Borax, Floratheater open Podium: Vertoon je kunst!, Delft

Dansers en begeleiding

Sietske Klooster, Mirelva Drost, Asako Takahashi, Kirsten van Dam, Marjolijn Weeda, Bas Oprins, Noortje Soopers, Ties Rijcken, Ronald Rozemeijer, Jeske Weerdesteijn, Linda Melis, Dani Umanski, Froukje Sleeswijk Visser, Yuen Han Lam, Ellen Pronk, Ruben Arbib, Tuur van Balen, Clara Palli, Kim Scheffe, Piem Wirtz

Artistieke leiding: Sonia Franken en Houkje van Hoek

Met dank aan

Ardito fotografie, Gemeente Delft