Hertjes en erwtjes

'Hertjes en erwtjes' is een fantasierijke en beeldende bewegingsvoorstelling voor alle leeftijden, gebaseerd op een eigentijdse vertelling van de Prinses op de erwt.

  • informatie
  • foto & video

Artistiek uitgangspunt

'Hertjes en erwtjes' is een fantasierijke en beeldende bewegingsvoorstelling gebaseerd op een eigentijdse vertelling van de Prinses op de erwt. Geïnspireerd door deze vervreemdende tekst zijn we op zoek gegaan naar ruimtelijke beelden en suggestieve bewegingen die de verbeelding prikkelen of verwonderen. 'Hertjes en erwtjes is een kleurrijke compositie van springen, sjouwen, daden en dansen.

"Het lied van de aardappels zindert over onmetelijke akkers. Lange rijen vrouwen en mannen verdwijnen door gapende poorten. Sjouwend met een Prinsenmatras. Prinsessen schrijden voort. Prinsessen onder de bescherming van de slottoren. In het niemandsland loopt het sneeuwhert en krijgt de gepantserde vis gestalte." (fragment uit de roman 'Misschien een Engel' van Sebastiaan Leenaert)

Voorstellingen

za.14 mei 2011, 19.00u, Rietveld theater, Delft Fringe festival (try-out)
zo.5 juni 2011, meerdere keren overdag, Mooi Weer Spelen, Delft
zo.26 juni 2011 (datum nog onder voorbehoud), Open Dans festival, Rotterdam

Dansers en begeleiding

Choreografie: Ans Kanen in samenwerking met Dattah.

Dansers: Nadine Lock, Jan Misker, Anuska Oosterhuis, Valentina Tedioli, Lara van der Veen, Roseliek van de Velde, Annemarie de Vries en Piem Wirtz.

Met dank aan

'Hertjes en erwtjes' wordt financieel gesteund door Gemeente Delft.