Synthering

Sinteren is een moderne productietechniek waarbij fijngemalen materiaal in een vorm geperst wordt en door verhitting wordt samengesmolten. Hierdoor ontstaat een technisch hoogwaardig product met vele mogelijkheden.

  • informatie
  • foto & video

Artistiek uitgangspunt

Het merendeel van de dansers van Dattah II is student industrieel ontwerpen aan de TU Delft. Zij houden zich dagelijks bezig met de interactie tussen gebruiker en product. Je zou kunnen zeggen dat de ontwerper een choreografie ontwerpt van de bewegingen die de gebruiker met het product uitvoert. Anderzijds kunnen voorwerpen juist inspireren om er op een bepaalde manier mee te bewegen.

In dit project wordt gezocht naar de wisselwerking tussen het product en het lichaam. Dattah Dans II voegt moderne dans en productontwerpers samen, met een vernieuwende voorstelling als resultaat.

Voorstellingen

13 juni 2003: catwalk, IO-festival ‘Pimpalicious’, Delft
15 juni 2003: viertal korte performances, Mooi Weer Spelen 2003, straattheaterfestival Delft
22 juni 2003: dansante ondersteuning Blazersensemble Windkracht 10, Naturalis, Leiden
12 juli 2003: improvisatie i.s.m Rob Rieter, improvisatiemuziekfestival de Bruisende Bron, Tilburg
11 november 2003: Synthering, Theater de Veste, Delft
13 november 2003: Synthering, Rotterdamse Dansacademie, Rotterdam

Dansers en begeleiding

Jon Assink, Cathelijne van Dongen, Mirelva Drost, Matilde Fonseca, Jenneke Godschalk, Ingeborg de Haan, Samir Kenouche, Sietske Klooster, Audrey van der Krogt, Jan Misker, Bas Oprins, Clara Palli, Johan van der Pol, Ronald Rozemeijer, Patrick Suér, Asako Takahashi, Korinna Thielen, Joost Veenman, Marjolijn Weeda, Jeske Weerdesteijn, Piem Wirtz

Artistieke leiding: Angelina Deck en Janne Häger Eraker

Met dank aan

Gemeente Delft, Fonds 1818, ...