Xtreme Xposure 2: Expo-sure

Wat is de oerkracht die ons aanstuurt?
Hoe kan je uit je huid kruipen en in je binnenste laten kijken zodat je tóch verschil maakt?

  • informatie
  • foto & video

Artistiek uitgangspunt

De performance Expo-sure speelt met de vraag wanneer een individu zichtbaar is binnen een groep en wanneer de groep als geheel wordt waargenomen, waardoor het individu oplost in het totaalbeeld van massa, clan, specie... Hoe kan je uit je huid kruipen en in je binnenste laten kijken zodat je tóch verschil maakt? Wat is de oerkracht die ons aanstuurt? Hoe kunnen we deze aanboren en laten stromen om het geciviliseerde, esthetische, aangeleerde gedrag te vermijden en de meest eigen kracht van het lichaam zelf te laten spreken?

Voorstellingen

11 april 2009: Filmopname Expo-sure, Kanaalweg 2, Delft
11 juli 2009: Open Dans Festival, Dek 22, Rotterdam
27 augustus 2009: Tuin der Lusten, NEST, Den Haag
27 september 2009: Galerij loop 06, ID11, Delft
14 december 2009: Xtreme Xposure, Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam (verwacht)

Dansers en begeleiding

Anuska Oosterhuis, Annemarie de Vries, David Dooghe, Elsemarijn Kruijswijk, Ingeborg de Haan, Jeske Weerdesteijn, Jan Misker, Lara van der Veen, Maartje Schuurmans, Marjolijn Weeda, Miriam R, Piem Wirtz, Remco Nijhuis, Valentina Tedioli

Initiatief: Piem Wirtz
Concept: Angelina Deck
Kostuum en fotografie: Hester Postma

Xtreme Xposure

Dattah X: Xtreme Xposure is een langer project opgeknipt in kortere blokken. Per blok nemen 1 of 2 dansers zelf de verantwoordelijkheid voor het concept, de werkvorm en de presentatie.

Tijdens Dattah X willen we ons als groep meer zichtbaar maken dan ooit tevoren door gedurende het hele project op te duiken met verschillende bewegingsvormen op de meest uiteenlopende plekken.

We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het bijzondere karakter van Dattah en doen waar we goed in zijn: dans gebruiken om een prikkelende, beeldende ervaring te creëren.

Xtreme Xposure wordt financieel gesteund door Gemeente Delft en Fonds 1818.