Xtreme Xposure 3: Present Location

Dansers en muzikanten zoeken de uitdaging en mogelijkheden in elkaar en in hun omgeving.

  • informatie
  • foto & video

Artistiek uitgangspunt

Live muziek en dans op drie verschillende locaties èn een optocht door de binnenstad: de voorstelling van Dattah belooft ook dit jaar weer een enerverend spektakel te worden!
16 dansers en muzikanten zoeken de uitdaging en mogelijkheden in elkaar en in hun omgeving. In korte performances op drie verschillende plekken laten ze zien hoe interessant het kan zijn om samen te improviseren en de grenzen tussen de disciplines muziek en dans te laten vervagen. De voorstelling begint met een performance op de Beestenmarkt, trekt dan naar de Nieuwe Kerk (zijde Oude Langendijk) om vervolgens te eindigen in de Doelentuin. Laat je meevoeren door Delft en geniet van wat Dattah je laat zien en horen!

Voorstellingen

29 april 2009: International Day Of Dance (preview), Theater Zuidplein, Rotterdam
6 juni 2009: 2 x tijdens Mooi Weer Spelen, Beestenmarkt - Nieuwe Kerk - Doelentuin, Delft
20 juni 2009: DansWerkplaats op zijn best (gastoptreden), Plaza Futura, Eindhoven
14 december 2009: Xtreme Xposure, Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam (verwacht)

Dans, muziek en begeleiding

Sara Andersson, Gaspard Bos, Shauna Jin, Elsemarijn Kruiswijk, Bart Lentze, Jan Misker, Wieland Möller, Sarah Nichols, Remco Nijhuis, Anuska Oosterhuis, Maartje Schuurmans, Valentina Tedioli, Yolanda Uriz, Annemarie de Vries en Piem Wirtz.

Initiatief: Maartje Schuurmans en Valentina Tedioli
Concept: Job Cornelissen
Choreografie: Dattah onder begeleiding van Job Cornelissen.

Met dank aan Esmée Olthuis

Xtreme Xposure

Dattah X: Xtreme Xposure is een langer project opgeknipt in kortere blokken. Per blok nemen 1 of 2 dansers zelf de verantwoordelijkheid voor het concept, de werkvorm en de presentatie.

Tijdens Dattah X willen we ons als groep meer zichtbaar maken dan ooit tevoren door gedurende het hele project op te duiken met verschillende bewegingsvormen op de meest uiteenlopende plekken.

We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het bijzondere karakter van Dattah en doen waar we goed in zijn: dans gebruiken om een prikkelende, beeldende ervaring te creëren.

Xtreme Xposure wordt financieel gesteund door Gemeente Delft en Fonds 1818.